Author Topic: Finally got er' started!!!!  (Read 3635 times)

TixonPB

  • ROV Full Member
  • ***
  • Posts: 76
Re: Finally got er' started!!!!
« Reply #20 on: September 08, 2009, 07:12:51 PM »
Well poopoo ska-do. My bikes charging system decided to fail while riding today…30 minutes from home. I lost all power and am stranded waiting for a ride so I can get my truck. I'm typing this from my iPhone in a parking lot.

Night Vision

  • Contributing Member
  • Visionary Grand Master
  • ****
  • Posts: 4503
Re: Finally got er' started!!!!
« Reply #21 on: September 08, 2009, 08:07:41 PM »
hmm, that's why an onboard volt meter is handy.

must not have been charging for awhile.... you can go at least 100 miles on a fully charged battery (with minimum starter and turn signal usage)

having an onboard meter would have provided enough warning to decide if you needed to ski-daddle home.

I had a stator failure begin about 50 miles into an epic 300 mile ride with my son and brother... told the guys I wasn't sure how far she'd make it, but I wasn't going to abandon the ride (since I had two "chargers" riding with me.)

by the time I was "almost" home, I needed to maintain 75 mph to get some charging action.
without a meter, I would not have been aware of the situation.

get a stator... get a meter  ;) 
if it ain't worth doing it the hard way....
it ain't worth doing it at all - Man Law
 ;D


if it ain't broke..... take it apart and find out why


don't give up.... don't ever give up - Jimmy Valvano

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
1039 Views
Last post October 28, 2004, 12:18:11 PM
by Superfly
20 Replies
3227 Views
Last post March 26, 2007, 09:02:47 AM
by YellowJacket!
9 Replies
1666 Views
Last post November 13, 2007, 09:14:58 AM
by YellowJacket!
2 Replies
1627 Views
Last post March 17, 2008, 05:37:17 PM
by arfa vmax
0 Replies
829 Views
Last post December 19, 2008, 07:02:29 PM
by vadasz1